Опънати тавани

5 ИДЕИ ЗА ДА ПРЕОБРАЗИТЕ ДОМА СИ С ОПЪНАТ ТАВАН

Ако искате да промените начина, по който домът ви изглежда и се стремите към повече лукс и естетика, сериозно трябва да помислите върху възможностите да постигнете това с помощта на опънат таван. Днес именно той е нашумял инструмент в ръцете на познавачите на луксозния и модерен интериор.

До скоро предимно хотелите от висок клас и SPA & Wellness центровете се възползваха от преимуществата на опънатия таван – в своите антрета, спални, бани, зали за масаж и плувни басейни. Постепенно до благините, носени от опънатия таван се докоснаха и големи частни домове и луксозни градски мезонети – осигурявайки си огромно количество визуални ефекти и разкош, с негова помощ.

С поставянето на опънат таван не само ще можете да преобразите начина, по който изглежда вашият дом, но също така ще може да увеличите и стойността му. Не е необичайно собственици на имоти в продажба да добавят по 5 – 10 хил. лева към стойността на същия, с бърза и впечатляваща инсталация на опънат таван. Същото се отнася и за имоти, давани под наем или така популярните напоследък on-line платформи за настаняване на туристи. И за да се убедите, че опънатият таван е правилния ход за вас и вашия дом, сме подбрали малко вътрешна информация.

Какво всъщност е опънатият таван?

По същество опънатият таван е поливинилхлоридно платно (PVC) или полиестерна тъкан, която покрива целия таван или части от него, с помощта на тънки лайсни закрепени за стените, към които се опъва платното. Всички конструктивни елементи остават скрити зад текстила, единствено видима е идеално гладката повърхност на новия таван с почти вечен цвят, отблясък или изображения.

5-те начина да преобразите домът си

1. Слънце и небе

Учените се надпреварват да изваждат научни изследвания и аргументи за това, как обкръжаващата среда се отразява на нашето настроение и тонус. Всеизвестна истина е, че слънцето е незаменим помощник за доброто ни настроение. Още от древността морските курорти са били на почит и то не само заради добрия ефект върху дихателните пътища и прословутите слънчеви бани. През Ренесанса популярен цвят за таван е именно слънчево жълтото. Днес възможностите на опънатия таван позволяват да имате светещо слънце в дома си или пък слънчево небе с пухкави облаци, в които очите ви да отморят, докато сте удобно излегнати на мекия диван във всекидневната. Това е и част от отговора на загадката „Защо дизайнери и инвеститори избират светещ таван?„.

2. Звездите

Звездното небе е еднакво примамливо както за младите романтични двойки, така и от приключенски настроените деца. Нощният купол ни провокира към размисли, като променя обичайната динамика на ежедневието. Обсипания със звезди свод е чудесен вариант за детска стая. Със своят приглушен блясък звездите ще правят ненатрапчива компания на всяка възраст – от невръстното бебе, до търсещите спокойствие и наслада родители.

3. Таван на две нива

Когато гладкият и равен таван не е достатъчен, се появява комбинацията от материи и форми. Опънатият таван е чудесно оръжие в умелите ръце на човек с дизайнерски поглед. Създайте усещане за безкрайност на стаята, чрез таван на две нива или оформете релефни фигури. Ако прибавите и осветлението в това уравнение, ще получите наистина впечатляващи резултати с помощта на опънатия таван – визуално увеличаване на височината в стаята или създаване на по-голям уют със снишаването й.

4. Обединяване стена с таван

Опънатият таван се използва и за сливане на цветове и дизайн между тавана и стените. Създаването на усещане за простор в помещението става по-лесно, когато слеете стените и тавана – визуално. От друга страна това създава допълнителен „wow“ ефект – за нещо цялостно, стилно и завършено концептуално. Най-честият вариант е обединяването на цвета, но с помощта на опънат таван и пано ще преобразите стаята в истински бляскаво пространство с характер.

5. Очаквай неочакваното

Таваните са перфектни за оптични илюзии. Независимо дали създавате вихър на тавана или просто поставите сцена, чието място изобщо не е там горе на тавана, възможностите на 3D изображенията са в ръцете на вашето въображение и възможностите на фирмата, която ще изработва и монтира опънатия таван.

Лекота и удобство с опънат таван

Като собственик на жилище, за вас единственият ангажимент е да изберете добра фирма за изработка и монтаж на опънатия таван. Всеки, който държи на името и продукта, който предлага, ще ви предложи консултация за това какъв десен, цвят или изображение са възможни. Визуализацията на избраното изображение върху снимка или проект на обекта вече е нещо обичайно и част от консултирането и реализацията на поръчката за опънат таван. Ако държите на това да види предварително как ще изглежда жилището ви след опънатия таван, задължително попитайте за визуализация на проекта.

След като изборът е направен, останалото е лесно – за няколко часа може да имате опънат таван във всяко едно помещение на вашия дом. Ако искате цялостно обновяване на всички помещения, то тогава работата по монтажа ще варира между ден до три, в зависимост от квадратурата и формата на стаите.

Какво още получавате от опънатия таван?

Спокойствие и сигурност са две важни за всеки дом категории. Опънатият таван ги гарантира по три различни начина: Гаранцията на използвания текстил ви дава спокойствието, че в следващите между 10 и 15 години, няма да се занимавате с майстори – поне що се отнася до опънатия таван Bonita. В случай, че живеете в кооперация, наводненията от съседите над вас също не трябва да ви притесняват. Веднъж монтиран, опънатият таван ви защитава от ВиК набези от съседите, като текстилът задържа до 100 л/м². В „Реставрация на опънат таван“ може да прочетете повече за теч от съседите и за начините, по които се отстраняват други нежелани инциденти, даващи отражение върху вашия опънат таван. И не на последно място, опънатият таван е с мисъл и за здравето, той не задържа прахоляк, предизвикващ алергии, няма мирис и не съдържа летливи вещества.

Това са само някои от възможностите, които опънатият таван дава на вас и вашия дом. Можете по всяко време, в рамките само на няколко часа да промените цялостния облик на дома си, монтирайки напълно нов таван – с блясък, изображение и форма. Ефектният таван ще подобри не само комфорта в дома ви, но и значително ще увеличи неговата стойност както в очите на гостите ви, така и в тези на брокерите за недвижими имоти. Ако сте харесали предложенията ни, може да се свържете с представител на Опънати тавани Bonita в цялата страна. Със сигурност ще добавим още идеи и опит към вашия нов интериор в дома.