Опънати тавани

БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2018 И ТЕНДЕНЦИИТЕ В ОПЪНАТИТЕ ТАВАНИ

Изложенията са важна част от работата на всяка фирма. Практиката ни е показала, че така най-точно можем да видим дали продуктите и услугите свързани с опънати тавани максимално удовлетворяват потребностите на интериорни дизайнери, архитекти, строители и инвеститори към днешна дата. За поредна година участваме на изложението „Българска строителна седмица“, този път то ще се проведе от 4 до 7 март, традиционно в Интер Експо Център, град София. По време на участието ни всеки посетител ще може да разгледа мостри на материалите използвани за опънати тавани и цветовия ни каталог, с които ще работим през 2018 г. Наред с това ще научите повече за всички сертификати на които трябва да отговарят покритията използвани при опънатите тавани, за да са качествени и надеждни. Разбира се ценовите условия по време на изложението, за всички опънати тавани с марката Бонита, ще бъдат преференциални.

Бонита Ефект има широка палитра от видове опънати тавани в комбинация със светлинни решения. Акустичните опънати тавани, които ще представим са все по-популярни за реконструкция или напълно ново изграждане на обществени пространства – галерии, ресторанти, спа и спортни центрове, хотели, офис и жилищни сгради. Последния голям обект по възстановяването на, който работихме с акустични и транслуцид опънати тавани е Морското казино на Варна – емблематична сграда от началото на миналия век.

И тази година тенденцията е огледалните опънати тавани да задържат своите позиции, като най-атрактивни ченово и търсени от дизайнерите у нас. Обръщайки взор към световните тенденции за 2018 година, където гланц, мат, велур и транслуцид опънати тавани остават гъвкав инструмент в ръцете на архитекти и интериорни дизайнери.

Наситените ярки тонове се завръщат според експертите, особено след видяното на Milan Design Week 2017, където се определят тенденциите за сезон 2018/2019. Pantone определя жълто-зеленото, като цвят на годината. Кралско синьо, борово зелено, бордо и жълто в комбинация създават интериорен стил вдъхновен от виенските салони от началото на XX век. Това е само едната линия, която ще даде отразена в мебели, стени, подови настилки и опънати тавани през настоящата година. Всички изброени цветове са налични и в нашия цветови каталог на опънати тавани Бонита.

Черният цвят и през 2018 г отново е на преден план. С неговото по-силно и мъжко присъствие продължава да стои добре и да привлича погледите към стени, мебели, опънати тавани или цели пространства. Тъмните цветове в интериора, като тъмно синьо, наситено лилаво, тъмно зелено, сиво и черно намират място сред всички интериорни елементи, включително разбира се и сред опънатите тавани, които остават на дневен ред със своята функционалност и богата палитра.

Принтовете през тази година ще са предимно фигури в пастелната гама или стилизирани флорални мотиви. Най-актуалните изображения за печат върху опънати тавани, ще може да разгледате на щанда ни по време на „Българска строителна седмица ‘2018“. На сайта са поместени част от тях в меню Дизайн, подсекция Идеи за печат. В случай, че пропуснете изложението всички изображения за принтове са достъпни и в офисите на опънати тавани Бонита в цялата страна, където може да предложите, а ние да изпълним и индивидуален проект за печат по ваша фотография.

Екстравагантното осветление продължава да бъде търсено и високо ценено. Светещите опънати тавани – транслуцент, в комбинация с модерен принт, могат да дадат интересни интериорни решения. Към момента опънати тавани транслуцид с подобна визия бяха приоритет на барове, хотели и ресторанти, но продължава навлизането на елементи от обществения интериор, в този на фамилни жилища с предпочитания към по-умерения бохемски еклектичен дизайн.

Минимализма продължава да има водещо влияние в интериорните тенденции и през тази година, като все по-голяма популярност набира Japandi стила, който съчетава скандинавските изчистени линии и японското изящество, създавайки ново явление не само в начина по който изглеждат помещенията, но и в начина на живот на техните обитатели. Опънатите тавани представляват елегантен елемент, който намира своето приложение и тук, предимно мат варианта в нюанси на бяло, сиво и кафяво.

Любителите на бохо дизайна могат да си отдъхнат, той продължава да е актуален. Неговия колорит и взискателност към детайла съжителства успешно с опънати тавани мат в много светли или наситени цветове.

Нещо интересно и адекватно кореспондиращо с предимствата на опънатите тавани е използването на един тон и неговото наслагване в различни нюанси, в отделните елементи изпълващи помещението.

Природата винаги е била източник на вдъхновение и спокойствие, връзката с нея продължава да е търсена. Независимо дали говорим за бизнес или жилищни пространства, опънатите тавани с принт на листа, слънце, небе, облаци и други елементи кореспондиращи с природата и хармоничното ни съжителстване с нея остават на дневен ред и през 2018 г. Екологичните стандарти на които отговарят материалите използвани от опънати тавани Бонита допълват тази идея – антистатични, без отделяне на специфична миризма, пожаробезопасни, антиалергични.

Търсеният уют характерен за семейните жилища и комфорта в офиса налагат използването на меки материяли и цветове – дърво, корк, текстил. Топлината на използваните материали отпускат напрегнатите през деня сетива и предразполагат към пълноценна релаксация. Тази линия намира продължение в опънатите тавани с техния бутиков вариант – опънати тавани велур. Звукът бива напълно погълнат в мекотата на корка, дървото и велура, оставяйки след себе си спокойствие и тишина.

Стъклото и металните елементи продължават да намират място в изчистения пространстен дизайн. Блясъкът им се комбинира с дърво и меки тапицери. В зависимост от проекта могат да бъдат използвани опънати тавани имитация на метал, гланц опънати тавани в медни, сребристи и златисти тонове или велур опънати тавани.

Предимствата на опънатите тавани свързани със светлопропоскливост, богата палитра от цветове и видове материи позволяват те да бъдат широко използвани при иначе различните стилове пространствен дизайн, които ще влстват през 2018г. Гаранцията в трайността на цвета, бързината и доброто качество на изпълнението дават спокойствие на инвеститорите за устойчивост във времето. Начина на монтаж позволяват при промяна в интериора, опънатите тавани лесно да бъдат модифицирани спрямо новите тенденции и предпочитания.

Предстои ни още една година изпълнена с контрастни интериорни решения. Ярки цветове – контрастиращи с бяло или сиво, минимализъм и бохо стил – като противовес един на друг, топли материали (дърво, текстил, корк) и гладки студени повърхности (месинг, бронз, мед, стъкло, огледални повърхности).