Опънати тавани

Опънати тавани

Опънати тавани Bonita, изработени с немски материали от Бонита Ефект ЕООД, са изделия от PVC или текстил, разкроени по размерите на помещението с оглед на неговите особености. Te се прикрепват към алуминиеви или PVC конструкции. Всеки опънат таван Bonita се изработва индивидуално, като скрива неравностите и дефектите на основния таван или стена. Опънати тавани Bonita не променят цвета си с течение на времето. По своята практичност, естетичност и хигиеничност опънатите тавани превъзхождат всички останали. С тяхна помощ могат да се създадат перфектни повърхности.

Опънатите тавани са идеалното решение за прикриването на недостатъците на строителството. Прикрийте старите тавани, неравните стени и кабелите, които не искате да се виждат и да нарушават естетичността на стаите Ви. Ние Ви предлагаме разнообразие от цветове и модели. Няма значение какъв ефект искате да предадете на повърхността – матов, сатенен, лаков, прозрачен, нашите специалисти ще Ви помогнат да откриете най-доброто решение за Вашия дом.

Високо качество

Нашата главна цел е да предоставяме на клиентите си висококачествени продукти с безупречни линии и форми. При нас ще откриете продукти на утвърдени на пазара производители, които са се доказали през годините като надежден партньор и имат неоспорима репутация.

Надежден монтаж

Отделяме специално внимание на проектите и имаме индивидуален подход към всеки клиент. Опънатите тавани се изработват под строг контрол и според размерите на тавана на помещението, където ще бъде монтиран от специалистите на фирмата. И разбира се – през цялото време работим прецизно с внимание и към най-малките детайли, за да изпълним мечтата Ви за перфектен дом.

Лесна поддръжка

Всеки един от нашите опънати тавани е изработен с мисълта да осигурим максимален комфорт на клиентите ни. Таваните ни се чистят и мият лесно и при Ваше желание могат да бъдат добавени допълнителни елементи или осветителни тела.

Бърз отговор на запитванията

След като се свържете с нас и ни предоставите размерите на помещението Ви, ние в максимално кратък срок се запознаваме с проекта. Опитваме се да разберем желанията и нуждите Ви и да изготвим максимално точна оферта за обекта.

Изисквания

Главно изискване към материала за опънат таван е да е лек и траен и да съответства на интериора по цвят и тип обработка на повърхността. Той трябва да е екологично чист, без миризма и да предлага големи възможности за дизайнерски решения.

В същото време не е нужно материята да е твърда и износоустойчива, тъй като по време на експлоатация няма да има съприкосновение с нищо. Днес се прилагат два материала, повече или по-малко отговарящи на тези изисквания – поливинилхлоридно (PVC) платно и полиестерна тъкан.

Видове

Опънатите PVC-тавани се предлагат в богат асортимент и според ефекта на повърхността биват матови, сатенени, сатенени с антимикробна обработка, лакови, перфорирани лакови, седефени, прозрачни, тип моаре, металик, мрамор, дърво, животинска кожа и велур. Всеки тип повърхност има определен брой нюанси, които като съвкупност надвишават 100.

При избора на тип опънат таван, трябва да се отчитат особеностите на интериорните елементи и общото излъчване на дизайна в помещението. Това ще е определящо за ефекта, който бихте искали да постигнете с прилагането на един или друг вид от този модерен и функционален продукт за облицоване на тавани.

Приложение

Сферата на приложение на опънатите PVC-тавани е практически неограничена. Те се използват в банки, офиси, търговски и изложбени центрове, учебни и медицински заведения, ресторанти, кина, промишлени и лабораторни помещения, спортни зали, както и в жилищни помещения с различно предназначение – коридори, гостни, бани, закрити басейни и други.

С еднакъв успех опънатите тавани навлизат както в новото строителство, така и при ремонта и реконструкцията на съществуващи сгради. Те са особено подходящи за нови сгради, които в началния период от съществуването си винаги леко се свиват. Тавани от този вид реагират на промените достатъчно гъвкаво, запазвайки първоначалната си форма.